Rudi Coenders maakt veel aquarellen waarbij hij afwisselend buiten werkt of aan de hand van foto's. Al schilderend probeert hij dat wat hij ziet te vertalen naar de emoties die hij wil oproepen. De natuur is voor hem een grote inspiratiebron. Hij schildert dan ook veel dieren en planten met aquarel, olieverf of acryl waarmee hij de plant of het dier in zijn omgeving probeert uit te beelden.

Met deze onderwerpen maar ook met landschappen en portretten komt hij tot een collage  soms met een surrealistische inslag.

Verder ontwerpt hij mandala's, een techniek die ontspannend werkt, die hij tekent of schildert. Hiermee heeft hij in 2012 nog op de Floriade in Venlo gestaan. Ook werkt hij mee aan decors voor amateurtheaters en richt hij tentoonstellingen in.

Rudi is geboren in 1962 en heeft na de lagere en middelbare school de ABK (afdeling Architectonische Vormgeving) te Arnhem 3 jaar gevolgd. Verder heeft hij nog diverse schildercursussen gevolgd.Hoewel hij enkele jaren als vormgever in de commerciele sector werkzaam is geweest is kunst voor hem meer een hobby gebleven.